Προμηθεύει inter-array καλώδια για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hai Extensive στην Ταϊβάν

Προμηθεύει inter-array καλώδια για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hai Extensive στην Ταϊβάν

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, Cenergy Holdings, υπέγραψε σύμβαση αποκλειστικότητας και δέσμευσης παραγωγής (Exclusivity and Potential Agreement – ECA) για την προμήθεια inter-array καλωδίων XLPE 66 kV και συναφών εξαρτημάτων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hai Very long 2 και 3.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το έργο κατασκευής Hai Very long στην Ταϊβάν αποτελείται από δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα (OWF), τα Hai Extended 2 (HL2) και HaiLong 3 (HL3), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.044 MW. Το Hai Extended Offshore Wind Project είναι ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Ταϊβάν που αναπτύχθηκε από κοινού από την Northland Electrical power Inc., την Yushan Electrical power Pte Ltd και την Mitsui & Co. Το πάρκο θα βρίσκεται 40-50 χιλιόμετρα από την ακτή Changhua και θα φθάνει σε υποθαλάσσιο βάθος μεταξύ 35και 55 μέτρων. Το HL2 αποτελείται από 2 μικρότερα αιολικά πάρκα (sub-wind farms), το HL2A, με μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 300MW, και το HL2B, με μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 232MW. Το HL3 έχει μέγιστη εγκατεστημένη ισχύ 512MW.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει περίπου 140 χιλιόμετρα XLPE μονωμένων inter-array καλωδίων 66 kV με τα συναφή εξαρτήματα. Τα καλώδια θα παραχθούν στο καθετοποιημένο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. H κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 για το Hai Extensive 2 και το τελευταίο τρίμηνο του ίδιου έτους για το Hai Extensive 3.

«Τα υπερσύγχρονα καλώδια και εξαρτήματα της Hellenic Cablesαποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας ευθυγραμμισμένα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση της Ταϊβάν. Στην Hellenic Cablesείμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα μας συνεργασία με τη Hai LongOffshore Wind Ability Co. Ltd, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μονοπάτι στο ταξίδι του ενεργειακού μετασχηματισμού», σχολίασε ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables.

Ο Felipe Montero, Task Supervisor του έργου Hai Lengthy OffshoreWind, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που εξασφαλίσαμε την HellenicCables ως τον κατασκευαστή των καλωδίων μας και καθιερώνουμε έτσι τη συνεργασία αυτή. Η Hellenic Cables θα κατασκευάσει ένα κρίσιμο τμήμα του έργου μας και χαιρόμαστε που το αναλαμβάνει μια εταιρεία – ηγέτης της αγοράς στην κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων».

Resource link

Author Image
ΜΑΝΙΑ ΝΤΕΛΟΥ

Γεια σας, λέγομαι Μάνια Ντέλου και είμαι δημοδιογράφος στο <a href="https://kalikantzaros.gr">kalikantzaros.gr</a>. Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία τα τελευταία 10 χρόνια και έχω και πτυχίο Οικονομικών από το Λονδίνο το 2010